Introduir un membre extern als òrgans d’administració de les companyies

Segons un informe de la consultora PWC la transformació dels consells d’administració no va tot el ràpid que hauria. El 58% dels enquestats assegura que la diversitat del Consell contribueix directament a la millora dels resultats de la companyia.
L’informe analitza la transformació dels consells d’administració entesa aquesta des de tres punts de vista: els nous temes a què han de fer front, les capacitats que necessitar per fer-ho i la renovació dels seus membres. En aquest sentit, els consellers creuen, en major o menor mesura, que han de dedicar-li més temps a la gestió del talent -segons el 73% dels enquestats-, als assumptes relacionats amb la ciberseguretat i els riscos tecnològics (66%), a la planificació estratègica (65%) ia la gestió de la successió (65%).
Per poder escometre tots aquests i molts altres assumptes, els consellers creuen que és necessari comptar amb un Consell d’Administració el més divers possible com a element necessari per garantir la seva independència i poder reptar les propostes de la direcció, destacant la diversitat de coneixements, seguida de mentalitat -consellers amb amplitud de mires per enfrontar-se als problemes- i, en tercer lloc, la diversitat de gènere. Els coneixements i les experiències més valorades pels consellers són els relacionats amb les finances (62%) i amb el sector d’activitat de la companyia (56%).
La gestió de la successió del CEO, dels principals directius i dels mateixos consellers és una qüestió clau per assegurar el bon govern de les companyies. L’informe posa de manifest la necessitat d’afrontar aquests canvis de forma planificada, limitar el temps de permanència en el Consell per mantenir la independència i fixar un límit d’edat per als consellers.
A Lladó Grup Consultor participem de diversos consells d’administració aportant el nostre coneixement, així com també en processos de renovació i relleus generacionals.

 

Joan Lladó Chimenis
Advocat

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.