Els països amb les empreses més eficients

Suïssa és el país millor posicionat en la classificació de grans empreses eficients, seguida a continuació Hong Kong així com tres membres de la UE. Irlanda, els Països Baixos i Dinamarca destaquen entre les nacions europees.

Els Emirats Àrabs, Mèxic, Àustria, els Estats Units i Alemanya completen la llista dels deu primers països. A continuació hi trobem -entre els vint millor classificats- Suècia (11) i Finlàndia (14). Espanya ocupa el 16è lloc entre els països amb una bona valoració de l’eficiència de les seves grans empreses.

Segons les dades que publica l’IMD World Competitiveness Center en el seu Informe Anual sobre Competitivitat, Espanya figura entre els països que compten amb grans empreses eficients, mentre que en el sector de les PIMES s’observa que les empreses espanyoles encara han de progressar per aconseguir una major eficiència.

Luxemburg i França també aconsegueixen figurar entre els vint primers del rànquing. Bèlgica, Portugal, la República Txeca i el Regne Unit es col·loquen entre els trenta millor classificats, mentre que Itàlia ja baixa al lloc 41 i Grècia al 46. Els països de recent adhesió a la UE expliquen, en termes generals, amb grans empreses menys eficients, excepte la República Txeca que ocupa el lloc 26. Els últims en el rànquing entre els països de la UE són Bulgària, Croàcia, Xipre i Eslovàquia.

 

Com puc saber si la meva empresa és eficient?

Reconèixer una empresa eficient és senzill, ja que totes les que ho són presenten els següents atributs bàsics:

  • Creació de valor i generació de riquesa.
  • Definició clara d’objectius i adequació de plans per garantir la seva consecució.
  • Forma sistemàtica d’operar aplicada a processos i sistemes, orientada a resultats positius.
  • Coneixement i preocupació per satisfer les necessitats expectatives i desitjos dels seus clients.
  • Disseny de plans de desenvolupament i millora contínua.
  • Foment dels programes de motivació laboral.
  • Promoció del desenvolupament professional dels equips de treball.

Quan una empresa aconsegueix l’eficiència, el seu principal objectiu i la seva prioritat ha de ser mantenir-se i seguir creixent. Per a això és necessari el compromís de totes les parts i el disseny d’una estratègia sobre la qual continuar progressant.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada