El salari emocional

Cada vegada és més freqüent que els treballadors no només se sentin atrets per empreses que ofereixin una retribució econòmica atractiva, d’acord amb l’experiència i la posició a la que un aplica, sinó cada vegada més es valora amb més força que aquesta retribució vagi acompanyada d’estratègies de fidelització per part de la companyia. És a dir, elements complementaris al sou, o no que vetllin pel benestar del treballador i la seva carrera professional dins l’empresa. De tal manera que fins i tot molts prefereixen renunciar a una feina més ben remunerada. Aquest fenomen és el que en recursos humans s’anomena el salari emocional.

Segons un estudi dut a terme per la Universitat de Pennsilvania, els treballadors feliços són més innovadors; la felicitat a la feina aconsegueix equips amb un índex de productivitat molt més alt i, això, acaba comportant a la pròpia empresa beneficis com menys absentisme i més fidelitat dels treballadors. I és, que sense anar més lluny, per exemple, les grans empreses perden cada any milions de dòlars per tenir treballadors poc compromesos.

Entre els avantatges del salari emocional, com hem dit, hi ha primerament un augment de la productivitat laboral però també hi ha altres elements a tenir en compte: com l’augment dels índex d’eficiència, un major índex de rendiment dels equips, una reducció dràstica de l’absentisme laboral, un descens important de la rotació a l’empresa i, per conseqüent, una reducció de costos en la selecció i formació de nou personal.

 

Treballadors segurs, treballadors feliços

Diversos estudis de consultores nord-americanes centrats en analitzar el grau d’implicació dels treballadors en les seves companyies han evidenciat que els aspectes emocionals juguen un rol essencial per la consecució dels objectius de les empreses. A més de tenir treballadors feliços també es procura per la seva salut física i mental. Entre els beneficis del salari emocional cal destacar: els beneficis socials, assegurances, plans de pensió, flexibilitat horària i la incorporació del teletreball algun dia a la setmana. Els treballadors també valoren molt positivament que l’empresa inverteixi en la seva formació complementària i de reciclatge i, fins i tot, amb un servei de guarderia propi dins de l’empresa.

Una sèrie d’inversions, diuen els experts, cada vegada més rendibles i, a la llarga, més econòmics en comparació amb les conseqüències de no implicar ni fidelitzar els treballadors.

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.